Amerikkalainen joulukakku
Amerikkalainen joulukakku tihkuu jouluisia makuja, kuten kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Kakku viimeistellään tähtihedelmäviipaleilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Amerikkalainen joulukakku
- 200 g pehmeää voita
- 1 ½ dl sokeria
- 3 munaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 250 g erilaisia hedelmiä ja pähkinöitä
- ½ dl konjakkia
Valmistusohje
Amerikkalainen joulukakku leivotaan näin:
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175- asteiseksi. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Silppua hedelmät; kuivattuja aprikooseja, luumuja, rusinoita, viikunoita, taateleita ja sokeriliemeen säilöttyjä kirsikoita sekä pähkinöitä. Kaada alkoholi hedelmien joukkoon.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan silputut hedelmät ja pähkinät sekä vehnäjauhot.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Jäähtyneen kakun pinnan voi koristaa sokerivesikuorrutuksella ja tähtihedelmäviipaleilla.
- Tarjoa amerikkalainen joulukakku kahvipöydässä tai glögin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Amerikkalainen joulukakku