Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Amerikkalainen joulukakku

Amerikkalainen joulukakku tihkuu jouluisia makuja, kuten kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Kakku viimeistellään tähtihedelmäviipaleilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Amerikkalainen joulukakku

  • 200 g pehmeää voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 250 g erilaisia hedelmiä ja pähkinöitä
  • ½ dl konjakkia

Valmistusohje

Amerikkalainen joulukakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175- asteiseksi. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Silppua hedelmät; kuivattuja aprikooseja, luumuja, rusinoita, viikunoita, taateleita ja sokeriliemeen säilöttyjä kirsikoita sekä pähkinöitä. Kaada alkoholi hedelmien joukkoon.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan silputut hedelmät ja pähkinät sekä vehnäjauhot.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Jäähtyneen kakun pinnan voi koristaa sokerivesikuorrutuksella ja tähtihedelmäviipaleilla.
  4. Tarjoa amerikkalainen joulukakku kahvipöydässä tai glögin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikkalainen joulukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.