Amerikkalainen karpalokakku (Cranberry orange poundcake)
Karpalo-kahvikakku Ameriikan malliin eli Cranberry orange poundcake on karpaloitten ja appelsiinimehun mehevöittämä jouluinen kakku.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Karpalo-kahvikakku
- 250 g voita tai margariinia
- 4 ½ dl sokeria
- 5 kananmunaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 200 g ranskankermaa
- 1 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 225 g jäisiä karpaloita
koriste:
- tomusokeria
- jäisiä karpaloita
- rosmariinin oksia
Valmistusohje
Karpalo-kahvikakku leivotaan amerikkalaiseen tyyliin näin:
- Ota kaikki muut kakun ainekset huoneenlämpöön ajoissa paitsi karpalot. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Lisää jauhot kolmessa erässä, älä sekoita taikinaa liikaa. Lisää sitten ranskankerma, appelsiinimehutiiviste ja jäiset karpalot. Karpalot on lisättävä taikinaan suoraan pakastimesta, niin ne eivät ehdi värjätä taikinaa ja pysyvät paremmin kypsymisen aikana koossa. Jos kananmunat ovat suuria, lisää jauhoja runsaammin.
- Voitele reiällinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunnin ajan, kunnes kakku tikulla koetettaessa on keskeltä kypsä.
- Koristele karpalo-kahvikakku jouluiseksi esimerkiksi tomusokerilla, jäisillä karpaloilla ja rosmariinin oksilla.
Ohje: Melanie Williams, Atlanta
Lue myös: Karpalokakun ohje
Lue myös Anna.fi: Joululeivonnaiset uusin kujein: karpalo-pataleipää, blondipipareita ja muita herkkuja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Amerikkalainen karpalokakku (Cranberry orange poundcake)