Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Amerikkalainen karpalokakku (Cranberry orange poundcake)

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g voita tai margariinia
4.5 dl sokeria
5 kananmunaa
4.5 dl vehnäjauhoja
200 g ranskankermaa
1 rkl appelsiinimehutiivistettä
225 g jäisiä karpaloita

koriste:

tomusokeria

Valmistusohje

  1. Ota kaikki muut ainekset huoneenlämpöön ajoissa paitsi karpalot. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Lisää jauhot kolmessa erässä, älä sekoita liikaa. Lisää ranskankerma, appelsiinimehutiiviste ja jäiset karpalot. Karpalot on lisättävä taikinaan suoraan pakastimesta, niin ne eivät ehdi värjätä taikinaa ja pysyvät paremmin kypsymisen aikana koossa. Jos kananmunat ovat suuria, lisää jauhoja runsaammin.
  2. Voitele reiällinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunnin ajan, kunnes kakku tikulla koetettaessa on keskeltä kypsä.
  • Ohje: Melanie Williams, Atlanta

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Amerikkalainen karpalokakku (Cranberry orange poundcake)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X