Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Amerikkalainen kirsikkapiirakka

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 200 g kylmää voita kuutioina
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl jäävettä

täyte:

  • 1 l kirsikoita (1,2 l kivettöminä)
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä tai 1 rkl mantelilikööriä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

 

 

1. Mittaa taikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloseksi. Kääri taikinapallo muovipussiin tai -kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön. Ota taikina kylmästä puolisen tuntia ennen leipomista.

2. Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Sekoita isossa kulhossa kirsikat, sokeri ja maissijauho. Lisää joukkoon sitruunamehu ja karvasmanteli. Sekoita ainekset ja anna maustua puolisen tuntia.

3. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Kauli 2/3 taikinasta vuoan suuruiseksi levyksi. Painele taikina vuokaan (26 cm/lävistäjä) ja pane jääkaappiin. Kauli taikinan loppu levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä nauhoja, joista voi punoa piiraan päälle ristikon.

4. Levitä kirsikat vuokaan. Asettele taikinanauhat ristikoksi pinnalle. Sivele reunat ja ristikko vedellä. Poimuta reunat ja ripottele pinnalle sokeria.

5. Pane piiras uunin alaosaan ja kypsennä kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 40 minuuttia. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile haaleana jäätelön kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikkalainen kirsikkapiirakka

Mirja Railo

En tosin käyttänyt maisssitärkkelystä vaan perunajauhoja, jotta en sitten keittänyt.

Vastaa käyttäjälle Mirja RailoPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.