Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ananasleivokset

Ananasleivokset kätkevät marenkikuorrutteen alle pehmeän suloisen ananascurdtahnan. Pienet ananasleivokset tuovat etelän lämpöä kahvipöytään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Ananasleivosten pohjat:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 4 rkl kookoshiutaleita
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1-2 rkl kermaa

Ananascurd:

  • 3 keltuaista
  • 2.5 dl ananastäysmehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Pinnalle:

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Ananasleivokset valmistuvat näin:

1. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan kookoshiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Pyöritä taikina tasapaksuiseksi tangoksi ja leikkaa se 12 palaan. Painele palat silikonisen muffinipellin kolojen pohjille ja reunoille. Pistele leivospohjiin reikiä haarukalla.

2. Leikkaa leivinpaperiarkista paloja ja painele ne taikinoiden päälle. Täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä. Paista pohjia 200-asteisen uunin alatasossa ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperit ja paista vielä 3-4 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä vuoissa.

3. Nosta kaikki ananascurdin ainekset kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen. Anna kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu ja paksuuntuu. Anna täytteen jäähtyä.

4. Täytä leivospohjat ananastahnalla. Nosta leivokset jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Täyte jähmettyy kunnolla viileässä.

5. Valmista marenki juuri ennen tarjoilua. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää lopussa vähitellen sokeri samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Viimeistele ananasleivokset marengilla. Nostele marenki pursotinpussiin ja pursota tasaisesti leivosten pinnalle. Kuorruta marenki kuumassa uunissa grillivastusten alla tai anna marengille väri kaasupolttimella.

Lue myös: Näin syntyy italialainen marenki. Katso ammattilaisen vinkit!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mango-pistaasirahka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ananasleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.