Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Andalusialaiset churrot

Eteläespanjalaiset churrot ovat pikkuisia kanelinmakuisia donitseja, jotka churrobaarissa nautitaan suklaisen maitojuoman kanssa.

Ainekset

Andalusialaiset churrot:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl hienokiteistä sokeria (Siro)
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 muna, vatkattuna
  • paistamiseen:
  • 1 l soijaöljyä
  • pinnalle:
  • kanelisokeria

Valmistusohje

  1. Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kaneli.
  2. Kiehauta vesi ja öljy. Kaada jauhoseos kasariin ja vatkaa seos puukauhalla tahnamaiseksi. Anna jäähtyä pari minuuttia.
  3. Vatkaa muna kevyesti eri kulhossa ja kaada vähitellen, hyvin sekoittaen taikinan joukkoon.
  4. Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota pieniä rinkilöitä tai tankoja leivinpaperille.
  5. Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta leipäpalalla. Kun leivän pala alkaa tiristä öljyssä, on rasva sopivan kuumaa.
  6. Nostele muutama rinkeli kerrallaan kuumaan öljyyn ja keitä rasvassa, kunnes churrot ovat kullanruskeita. Nostele leivonnaiset talouspaperin päälle valumaan. Pyöräytä churrot lopuksi kanelisokerissa ja tarjoa heti suklaajuoman tai kaakaon kanssa.

Herkuttele Isoäidin vanilja-kaakaolla.

churrot

Kommentoi

Kommentoi juttua: Andalusialaiset churrot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.