Valmiit haarukkapalat ankkasiivulla, klementtiinillä ja salaatilla on helppo valmistaa etukäteen. Ne ovat loistava alkupala talven juhliin.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Ainekset
Ankkaa ja salaattia haarukassa:
1 (noin 400 g)
ankkafilee
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
five spice -maustetta (Mill&Mortar)
4
klementtiiniä
½ kerää
friseesalaattia
kourallinen
mintunlehtiä
½
granaattiomena
Kastike:
3 rkl
oliiviöljyä
½
sitruunanmehu
½
mieto punainen chili
¼ tl
suolaa
Valmistusohje
Ankkaa ja salaattia haarukassa tehdään helposti näin:
1. Tee ankkafileeseen ristiviillot terävällä veitsellä. Mausta pinta suolalla, pippurilla ja five spice -mausteseoksella. Laita ankka kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja paahda keskilämmöllä kunnes rasva on sulanut puoleen ja pinnasta tullut rapea ja kaunis väri. Käännä ja paista toiselle puolelle väri.
2. Paista fileetä 150 asteessa 10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion alla 10 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3. Leikkaa klementtiinit nahattomiksi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Pese salaatit, kuivaa hyvin ja revi pienemmiksi paloiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet.
4. Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu ja hienonnettu chili ja ripaus suolaa. Kaada kastike salaattin ja mintun joukkoon ja sekoita kunnolla.
5. Laita haarukkaan ankkasiivu, klementtiiniä ja salaattia sekä minttua. Ripottele haarukoiden päälle granaattiomenensiemeniä.
Vinkki: Five spice -mausteseos sisältää fenkolinsiementä, kanelia, tähtianista, maustepippuria ja neilikkaa. Se on suosittu mauste kiinalaisessa ja taiwanilaisessa keittiössä. Kokeile sitä rasvaisten lihojen mausteeksi. Löydät mausteen etnisistä kaupoista ja Citymarketeista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ankkaa ja salaattia haarukassa