Reseptit
30-60 min
150
Kiitos

Annan inkivääripiparkakut

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl kuohukermaa
3 dl siirappia
2 rkl jauhettua inkivääriä
sitruunan kuori ja mehu
2 tl ruokasoodaa
1 kg vehnäjauhoja
500 g (6 dl) sokeria
Mainos

Valmistusohje

Annan inkivääripiparkakut

1. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Sekoita sooda noin desilitraan
vehnäjauhoja. Lisää kermaan
siirappi, inkivääri, sitruunan
kuori ja ensin puolen sitruunan
mehu sekä siivilän läpi seulottu
sooda-jauhoseos. Sekoita sokeri
jäljellä oleviin jauhoihin ja sekoita
jauhoseos taikinaan. Lisää
tarvittaessa sitruunamehua. Anna
taikinan levähtää tunti jääkaapissa.

2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi
ja ota siitä pyöreitä tai haluamasi
muotoisia piparkakkuja. Paista 175
asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

3. Korista jäähtyneet piparkakut
sokerivesikuorrutuksella ja
karamellirakeilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Annan inkivääripiparkakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X