Reseptit
yli 60 min
50
Kiitos

Annan maustekorput

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1.5 dl siirappia
2 tl suolaa
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta tai hillottuja appelsiininkuoria
2 tl fenkolin siemeniä
2 dl vehnäleseitä
1 l vehnähiivaleipäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
125 g pehmeää voita
Mainos

Valmistusohje

Annan maustekorput

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen
maitoon. Lisää muut ainekset
ja alusta pehmeää taikinaa, kunnes
se irtoaa kulhon reunoista. Lisää
tarvittaessa varovasti jauhoja.
Anna kohota puolisen tuntia
liinan alla vedottomassa paikassa.

2. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä.
Kohota, pistele haarukalla
ja paista 250-asteessa noin
8 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Halkaise sämpylät puhkomalla
ne reunoistaan haarukalla. Lado
puolikkaat uunipelleille ja kuivata
100-asteisessa uunissa noin
kolme tuntia. Säilytä kannellisessa
astiassa.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Annan maustekorput

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X