Reseptit

Appelsiini-luumuhilloke

Ainekset

  • 1 kg luumuja
  • 2.5 dl sokeria
  • 2.5 dl laimennettua mustaherukkamehua
  • 1 kanelitanko
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 appelsiini
  • 2-3 rkl konjakkia tai amerettolikööriä

Valmistusohje

Appelsiini-luumuhilloke

1. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Raasta inkivääriä noin 1 rkl. Leikkaa appelsiinista kuorimaveitsellä leveitä kuorisuikaleita. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi.

2. Mittaa 2½ dl sokeria ja 2½ dl mustaherukkamehua kattilaan. Lisää joukkoon kanelitanko, raastettu inkivääri ja appelsiininkuorisuikaleet. Halkaise appelsiini ja purista mehu kattilaan. Lisää myös alkoholi. Keitä sokerilientä 5-10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu siirappimaiseksi.

3. Poista kanelitanko. Lisää sokeriliemeen luumut puolikkaina. Kuumenna hilloketta vielä 5-10 minuuttia.

4. Purkita hilloke kuumana puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä viileässä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-luumuhilloke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.