Appelsiini-luumuhilloke
Ainekset
- 1 kg luumuja
- 2.5 dl sokeria
- 2.5 dl laimennettua mustaherukkamehua
- 1 kanelitanko
- pieni pala inkivääriä
- 1 appelsiini
- 2-3 rkl konjakkia tai amerettolikööriä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet. Raasta inkivääriä noin 1 rkl. Leikkaa appelsiinista kuorimaveitsellä leveitä kuorisuikaleita. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi.
2. Mittaa 2½ dl sokeria ja 2½ dl mustaherukkamehua kattilaan. Lisää joukkoon kanelitanko, raastettu inkivääri ja appelsiininkuorisuikaleet. Halkaise appelsiini ja purista mehu kattilaan. Lisää myös alkoholi. Keitä sokerilientä 5-10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu siirappimaiseksi.
3. Poista kanelitanko. Lisää sokeriliemeen luumut puolikkaina. Kuumenna hilloketta vielä 5-10 minuuttia.
4. Purkita hilloke kuumana puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä viileässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-luumuhilloke