Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-mantelikakut

Suloisen pienet kahvikakut maustetaan appelsiinin raastetulla kuorella, pomeranssilla ja mantelilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Appelsiini-mantelikakut:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl pomeranssia
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl mantelijuomaa tai maitoa

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Appelsiini-mantelikakut leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan appelsiininkuoriraasteen ja mantelijuoman tai maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Valuta taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin kahdeksaan, noin 1,5 desin mini-kahvikakkuvuokaan tai yhteen, noin 1,5 litran kakkuvuokaan.

4. Paista pienempiä kakkuja noin 30 minuuttia tai yhtä isompaa noin 50 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla. Anna kakkujen jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakut huolella. Siivilöi koristeeksi tomusokeria.

Lisää herkullisia kahvikakkuja: Appelsiini-suklaakakku Omenainen kahvikakku Helppo banaanikakku Ruoka.fi: Konjakkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-mantelikakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.