Appelsiini-mantelikakut
Suloisen pienet kahvikakut maustetaan appelsiinin raastetulla kuorella, pomeranssilla ja mantelilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Appelsiini-mantelikakut:
- 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl pomeranssia
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 dl mantelijuomaa tai maitoa
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Appelsiini-mantelikakut leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan appelsiininkuoriraasteen ja mantelijuoman tai maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Valuta taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin kahdeksaan, noin 1,5 desin mini-kahvikakkuvuokaan tai yhteen, noin 1,5 litran kakkuvuokaan.
4. Paista pienempiä kakkuja noin 30 minuuttia tai yhtä isompaa noin 50 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla. Anna kakkujen jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakut huolella. Siivilöi koristeeksi tomusokeria.
Lisää herkullisia kahvikakkuja: Appelsiini-suklaakakku Omenainen kahvikakku Helppo banaanikakku Ruoka.fi: Konjakkikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-mantelikakut