Reseptit
16
Kiitos

Appelsiini-mantelikakut

Suloisen pienet kahvikakut maustetaan appelsiinin raastetulla kuorella, pomeranssilla ja mantelilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl pomeranssia
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl mantelijuomaa tai maitoa

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja

Pinnalle

tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan appelsiininkuoriraasteen ja mantelijuoman tai maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Valuta taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin kahdeksaan, noin 1,5 desin mini-kahvikakkuvuokaan tai yhteen, noin 1,5 litran kakkuvuokaan.

4. Paista pienempiä kakkuja noin 30 minuuttia tai yhtä isompaa noin 50 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla. Anna kakkujen jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakut huolella. Siivilöi koristeeksi tomusokeria.

Lisää herkullisia kahvikakkuja:
Appelsiini-suklaakakku
Omenainen kahvikakku
Helppo banaanikakku
Ruoka.fi: Konjakkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiini-mantelikakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X