Reseptit
8
Kiitos

Appelsiini-maustekakku

Leivo kahvipöydän herkkuhetkeen gluteeniton, appelsiinilla maustettu maustekakku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton appelsiini-maustekakku:

100 g voita
3 kananmunaa
2 1/2 dl fariinisokeria
1 rkl psylliumia
2 dl mantelijauhoja
1 dl maissitärkkelysjauhoja
1 1/2 rkl chiajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiinimehua
1/2 dl maustamatonta jogurttia

vuokaan:

voita ja gluteenittomia korppujauhoja

koristeluun:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja fariinisokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos munavaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvan kanssa.

2. Pese appelsiini huolella. Raasta kuori taikinaan. Lisää mehu ja jogurtti, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota reilun litran vetoinen kakkuvuoka gluteenittomilla korppujauhoilla. Valuta taikina tasaisesti vuokaan.

3. Paista uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa 45–50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ritilällä. Kumoa ja anna jäähtyä kunnolla. Koristele kakku tomusokerilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää jouluisia kahvikakkuja:

appelsiini-mantelikakut

Appelsiini-mantelikakut

appelsiini-suklaakakku

Mehevä appelsiini-suklaakakku

appelsiini-suklaakakku

Appelsiini-suklaakakku

Ruoka.fi: Puolukkainen mantelikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiini-maustekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X