Reseptit
yli 60 min
8

Appelsiini-porkkanalaatikko

Kinkun seurana maistuu appelsiinille ja inkiväärille vivahtava porkkanalaatikko. Voit valmistaa porkkanalaatikon kypsennystä vaille valmiiksi pakastimeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Appelsiini-porkkanalaatikko:

3 dl vettä
1 1/2 dl puuroriisiä
3 dl täysmaitoa
3 dl appelsiinimehua
1 1/2 kg porkkanoita
pala tuoretta inkivääriä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 dl tummaa siirappia
ripaus rouhittua valkopippuria

Pinnalle:

voita

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää riisit joukkoon. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja appelsiinimehu. Anna riisin hautua kannen alla miedolla lämmöllä lähes kypsäksi puuroksi, noin 25–30 minuuttia.

2. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta porkkanat. Raasta soseen joukkoon inkivääri, lisää mukaan myös kananmuna sekä mausteet. Sekoita.

3. Sekoita porkkanasoseen joukkoon riisipuuro ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos voideltuun, isoon 1,5 l–2 litran vetoiseen uunivuokaan tai kahteen noin litran vuokaan. Tee pintaan kuvio lusikalla ja vuole pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 1–1,5 tuntia, vuoan koosta riippuen.

Vinkki: Porkkanalaatikon voi valmistaa kypsennystä vaille valmiiksi pakkaseen.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Uutta twistiä joululaatikoihin myös näillä ohjeilla:

Marokkolainen lanttupaistos saa makunsa Ras el Hanout -mausteseoksesta.

Marokkolaishenkinen lanttupaistos

lanttu-bataattilaatikko

Lanttu-bataattilaatikko

Bataatti-juureslaatikko

Bataatti-juureslaatikko

Ruoka.fi: Manteli-porkkanalaatikko

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiini-porkkanalaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X