Reseptit
12
Kiitos

Appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit

Appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit haastavat perinteisen marenkitortun. Klassikko jälkiruoka sitruuna-marenkitorttu on saanut uuden muodon. Muffinissa maistuu limerahka ja päällä suussa sulavaa kiisseliä ja pehmeää marenkia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 prk (200 g) sitruuna-limerahkaa (Arla)
80 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Appelsiini-sitruunakiisseli

3 dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
3 kananmunankeltuaista
1 appelsiini
1 sitruuna

Marenki

4 kananmunanvalkuaista
1 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan rahka ja jäähtynyt sula voi. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Jaa taikina voideltuun 12 kolon muffinivuokaan tai paperisiin muffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

2. Tee kiisseli. Laita kattilaan vesi, sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja appelsiinin- ja sitruunanmehu. Nosta liedelle, kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että seos paksunee ja pulpahtaa, älä keitä. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

3. Koverra puukolla reikä keskelle muffinia ja lusikoi kiisseliä koloon ja levitä hiukan muffinin päälle.

4. Tee marenki. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Marenki on valmista, kun se on kiiltävä eikä putoa kulhosta, jos sen kääntää ylösalaisin. Laita marenki pursotinpussiin. Pursota kiisselin päälle kaunis kuorrutus. Ota marenkiin väri joko kaasupolttimella tai uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Lisää reseptejä:
Limetti-marenkijäädykkeet
Appelsiinipiiras
Ruoka.fi: Sitrus-marenkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X