Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-suklaabrowniet

Appelsiini-suklaabrowniet sopivat pikkumakeaksi jälkiruoaksi kuohuvan tai glögin kanssa.Tähän appelsiinibrownieen raikasta makua tuo kuorrute, joka tehdään appelsiinituorejuustosta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Appelsiini-suklaabrowniet:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Appelsiiniseos

  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl sokeria

Valmistusohje

Appelsiini-suklaabrowniet valmistuvat näin:

1. Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa ja lisää rasvan joukkoon. Nosta kattila syrjään. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki.

2. Vaahdota munat ja sokerit. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kattilassa jäähtynyt suklaamassa seokseen ja sekoita nuolijalla sekaisin.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille tai -pannulle (20×28 cm). Tasoita piirakan pinta. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseosta kasoiksi päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita brownieiden pinnalle.

4. Paista appelsiini-suklaabrownieita uunin alatasossa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huolella ennen leikkaamista ja tarjoilua, mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa appelsiini-suklaabrowniet pieniksi annospaloiksi ja tarjoa ne esimerkiksi  kanssa tai rosee-kuohuviinistä tehdyn boolin kanssa.

Katso myös: Suklaa– katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin

Katso myös Anna/Ruoka.fi: Suklaa-aprikoosibrownie

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaabrowniet

Lukija

Onko reseptistä takoituksella jätetty kohotusaine pois? Itse kun tein tätä herkkua, niin laitoin leivinjauhetta taikinaan.
Valmistusohjeessa kyllä neuvottiin, mitä rasvalla ja suklaalla tehdään, mutta sen mukaan ne kyllä jäävät kattilaan ;), ensikertalaiselle leipojalle voisi mainita missä vaiheessa ne sekoitetaan taikinaan.

Turha työ.

Tämä resepti pilasi kyllä uudenvuodenjuhlistamme jälkiruoan. Aloittelijana jätin sitten leivinjauheen kokonaan laittamatta ja koko satsi aivan kamalaa.
Jos meinaatte reseptejä tehdä, voisi vähän huolellisuutta niihin. Emme ajattele yhdessä.

Sanna Mansikkamäki

Brownien on tarkoitus jäädä matalaksi ja tiiviiksi, sen ei pidä edes kohota kuten kakkutaikina. Ohje toimii ilman kohotusainetta. Taikinasta tulee löysä ja lopputulos on mutakakkumainen heti uunista tulon jälkeen. Brownien pitää jäähtyä huolella eli mieluiten seuraavaan päivään ennen leikkaamista.

2. kohdassa kattilan ainekset yhdistetään muuhun masssaan.

Vastaa käyttäjälle LukijaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.