Reseptit
yli 60 min
12

Appelsiini-suklaatäytepullat

Suklainen kermavaahto ja appelsiinicurd ovat herkuttelijan valinnat täytepullan väliin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Appelsiini-suklaatäytepullat:

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 appelsiinin kuori
noin 8 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1 kananmuna voiteluun

Appelsiinicurd:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 appelsiinin mehu
50 g voita

Suklaavaahto:

3 dl kermaa
200 g maitosuklaata

Koristeluun:

kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna maito kädenlämpöisek- si (+37 astetta), murenna joukkoon hiiva, lisää muna ja mausteet. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Pyöritä taikinasta 12 pullaa ja kohota toisen kerran pellillä leivinliinan alla. Voitele munalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

4. Laita kattilaan munat, sokeri ja appelsiinimehu. Kuumenna koko ajan voimakkaasti sekoittaen, kunnes sakenee. Älä anna seoksen kiehahtaa. Jäähdytä hieman. Vatkaa voi pieninä paloina kiisselin joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa täysin kylmäksi.

5. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja lisää hiukan jäähtynyt suklaa. Halkaise pulla, levitä pohjalle curdia ja pursota päälle suklaavaahtoa, laita kansi päälle ja koristele pinta kaakaojauheella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Pullan väliin voi sujauttaa vaikka mitä herkkuja:

laskiaispulla

Laskiaispulla2018: Marenki-banaani-nutellasemla

gluteeniton laskiaisdonitsi

Gluteeniton laskiaisdonitsi

laskiaispullakakku nutellatäytteellä

Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla

Ruoka.fi: Laskiaispullat mangotäytteellä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaatäytepullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X