Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-suklaatäytepullat

Suklainen kermavaahto ja appelsiinicurd ovat herkuttelijan valinnat täytepullan väliin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Appelsiini-suklaatäytepullat:

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 appelsiinin kuori
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 1 kananmuna voiteluun

Appelsiinicurd:

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 appelsiinin mehu
  • 50 g voita

Suklaavaahto:

  • 3 dl kermaa
  • 200 g maitosuklaata

Koristeluun:

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna maito kädenlämpöisek- si (+37 astetta), murenna joukkoon hiiva, lisää muna ja mausteet. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Pyöritä taikinasta 12 pullaa ja kohota toisen kerran pellillä leivinliinan alla. Voitele munalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

4. Laita kattilaan munat, sokeri ja appelsiinimehu. Kuumenna koko ajan voimakkaasti sekoittaen, kunnes sakenee. Älä anna seoksen kiehahtaa. Jäähdytä hieman. Vatkaa voi pieninä paloina kiisselin joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa täysin kylmäksi.

5. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja lisää hiukan jäähtynyt suklaa. Halkaise pulla, levitä pohjalle curdia ja pursota päälle suklaavaahtoa, laita kansi päälle ja koristele pinta kaakaojauheella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Pullan väliin voi sujauttaa vaikka mitä herkkuja:

laskiaispulla

Laskiaispulla2018: Marenki-banaani-nutellasemla

gluteeniton laskiaisdonitsi

Gluteeniton laskiaisdonitsi

laskiaispullakakku nutellatäytteellä

Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla

Ruoka.fi: Laskiaispullat mangotäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaatäytepullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.