Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-suklaatorttu

Appelsiini-suklaatorttu saa täytteekseen appelsiinilla, fazerina-suklaalla ja tumma suklaalla maustetun rahkavaahdon. Unelmakakku juhlaan!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

1. Kakkupohja

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl appelsiininkuoriraastetta
  • 125 g sulatettua voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta

2. Kakkupohja

  • 1 kananmuna
  • 1 dl piimää
  • ½ dl appelsiinimehua

Rahkatäyte

  • 1 (100 g) Fazerinasuklaalevy
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl appelsiininkuoriraastetta

Valmistusohje

Appelsiini-suklaatorttu leivotaan näin helposti:Appelsiini-suklaatorttu

1. Sekoita ensimmäisen kakkupohjan ainekset kulhossa muruseokseksi. Jaa seos kahtia ja lisää toiseen osaan toisen kakkupohjan ainekset. Sekoita taikinaksi. Seos saa jäädä löysäksi.

2. Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valuta vuokaan löysä taikinaseos. Sulata rahkatäytteen suklaat vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään.

3. Valuta täyte pohjataikinan päälle niin, että reunoilta jää hieman näkymään pohjan taikinaa. Ripottele pinnalle ensimmäisen kakkupohjan muruseos. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 30-35 minuuttia.

4. Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Irrota jäähtyneestä kakusta irtopohjareunus ja nosta appelsiini-suklaatorttu varoen tarjoiluvadille.

Vinkki: Tarjoa tämä suklaatorttu noutopöydän jälkiruokana.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot suklaa-appelsiini-cookiet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.