Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-valkosuklaakakku

Appelsiini-valkosuklaakakku on keksipohjainen juustokakku, jonka kruunaa omatekoinen mantelipraliini. Kakun voi tarjota jääkaapissa hyydytettynä kakkuna, tai pakastimessa raikkaiksi jäädykeleivoksiksi jäädytettynä. Appelsiini-valkosuklaakakusta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla Digestive-keksit gluteenittomiin kekseihin. Tämä resepti on Kotilieden leivontakilpailun satoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Appelsiini-valkosuklaakakku

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 3 rkl mantelijauhetta
  • 75 g voita

Appelsiini-valkosuklaakakun täyte

  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 2 rkl appelsiinista puristettua mehua
  • 1 rkl mantelilikööriä (tai appelsiinimehua yhteensä 3 rkl)
  • 200 g valkosuklaata
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 1.5 dl sokeria
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa

Mantelipraliini

  • 100 g kuorimattomia kokonaisia manteleita
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella pieniksi muruiksi. Lisää joukkoon mantelijauhe. Sulata voi kattilassa ja kaada voisula keksi-seokseen ja sekoita hyvin.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle. Painele sekoitettu keksi-voiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna jäähtyä hyvin.

3. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Purista appelsiinin mehu ja siivilöi se. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa ja jäähdytä hieman. Sekoita appelsiininkuori ja mehu, mantelilikööri, vaniljasokeri sekä jäähtynyt valkosuklaa sähkövatkaimella tuorejuustoon. Jätä seos odottamaan.

4. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri. Marenki on valmis, kun se on kiiltävää. Kun käännät kulhon varovasti ylösalaisin, marenki ei valu. Jätä marenki odottamaan.

5. Vaahdota kerma. Yhdistä tuorejuustotäyte, marenki ja kermavaahto varovasti keskenään, varo liiallista sekoittamista. Nostele täyte jäähtyneen keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta sileäksi. Peitä vuoka foliolla ja siirrä appelsiini-valkosuklaakakku jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen. Anna olla yön yli.

6. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sivele paperi ohuelti öljyllä. Levitä mantelit paperille tiivisti. Varmista, että ne eivät ole toistensa päällä. Keitä vesi ja sokeri kattilassa niin, että seos on kauniin vaaleanruskeaa. Kun seos on valmis, kaada se välittömästi manteleiden päälle. Seos jähmettyy erittäin nopeasti. Ole varovainen, sillä seos on todella kuumaa. Kun mantelit ovat jäähtyneet, murskaa paloiteltu manteli-sokerilevy esimerkiksi monitoimikoneessa pieneksi muruksi, mutta jätä kuitenkin isompiakin ”sattumia”.

7. Ota appelsiini-valkosuklaakakku jääkaapista tai pakastimesta. Koristele kakun päällinen ja sivut mantelipraliinilla.

Resepti: Tiina Lyytikäinen, Hyvinkää

Kokeile myös muita hurmaavia kakkureseptejä: Appelsiinijuustokakku Appelsiini-passionkakku Valkosuklaa-mangokakku Ruoka.fi: Appelsiini-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-valkosuklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.