Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinibrowniet

Appelsiinibrowniet ovat parhaimmillaan, kun jätät ne sisältä hieman pehmeiksi. Näissä browniessa hurmaa suklaan ja appelsiinin liitto.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Appelsiinibrowniet

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita tai leivontamargariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl appelsiinimehua

pinnalle:

  • sulatettua suklaata

Valmistusohje

Appelsiinibrowniet leivotaan helposti näin: Appelsiinibrownies

 

  1. Voitele ja korppujauhota laakea uunivuoka, 23 x 30 cm. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon muut ainekset. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista puolisen tuntia 175-asteisen uunin keskitasolla. Anna paistoksen jäähtyä vuoassa. Pidä jääkapissa ainakin tunnin ajan ennen neliöiksi leikkaamista. Jos haluat pinnan voi koristella sulatetulla suklaalla.

Vinkki: Aidot browniet ovat rakenteeltaan tiiviitä ja karamellimaisia. Kakkumaisen rakenteen saat vaahdottamalla munat ja sokerin, lisäämällä suklaa-voiseoksen ja kuivat aineet sekä appelsiinimehun.

Lue myös: Näin leivotaan libanonilaiset browniet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinibrowniet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.