Appelsiinikana on mainiota viikonloppuruokaa. Anna broilereiden vetäytyä tovi ennen tarjoilua.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta
Gluteeniton
Maidoton
Ainekset
Appelsiinibroileri:
noin 600 g
broilerin nahallisia, maustamattomia paisteja
2
appelsiinia
muutama oksa
tuoretta timjamia
6-8
valkosipulinkynttä
½ dl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Appelsiinikana eli appelsiinibroileri valmistuu näin.
1. Nosta broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Paahda paistinpalat kuivalla, kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä ja ota toiselle puolelle pintaan väri.
2. Nosta paistit uunivuokaan. Pese appelsiinit huolella. Raasta yhden appelsiinin kuori broilereiden päälle ja halkaise ja purista joukkoon mehut. Paloittele toinen appelsiineista.
3. Nosta vuokaan timjaminoksat ja kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen. Valele broilereiden päälle oliiviöljy ja hunaja. Ripottele viimeiseksi mausteet.
4. Kypsennä appelsiinikana uunissa 200 asteessa 45 minuuttia. Anna broilereiden vetäytyä foliolla peitettynä hetki ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinikana