
Appelsiinikastike ankalle
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- ankanrintojen rasvaton paistoliemi
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- ½ sitruunan mehu
- 1 rkl muscovadosokeria
Valmistusohje
Appelsiinikastike ankalle kruunaa paistetun ankanrinnan. Se sopii myös muiden linturuokien kastikkeeksi. Kastikereseptiä voi muunnella käyttämällä appelsiinimarmeladin sijaan viikuna- tai aprikoosihilloa.
1. Jäähdytä ankan paistoliemi ja kuori hyytynyt rasva pinnalta.
2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä reippaasti, kunnes seos sakenee. Tarjoa appelsiinikastike ankan kastikkeena.
Kokeile myös muita herkullisia kastikereseptejä:
Kermainen porkkanakastike
Mustikka-portviinikastike
Karpalokastike
Ruoka.fi: Roquefortkastike
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinikastike ankalle