Reseptit

Appelsiinikastike ankalle

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • ankanrintojen rasvaton paistoliemi
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl muscovadosokeria

Valmistusohje

Appelsiinikastike ankalle

Appelsiinikastike ankalle kruunaa paistetun ankanrinnan. Se sopii myös muiden linturuokien kastikkeeksi. Kastikereseptiä voi muunnella käyttämällä appelsiinimarmeladin sijaan viikuna- tai aprikoosihilloa.

1. Jäähdytä ankan paistoliemi ja kuori hyytynyt rasva pinnalta.

2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä reippaasti, kunnes seos sakenee. Tarjoa appelsiinikastike ankan kastikkeena.

Kokeile myös muita herkullisia kastikereseptejä:
Kermainen porkkanakastike
Mustikka-portviinikastike
Karpalokastike
Ruoka.fi: Roquefortkastike

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinikastike ankalle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.