Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinilohi

Appelsiinilohi on sitrussesongin ehdoton herkku! Paras appelsiinikausi kannat­taa hyödyntää suositun koti­ruoan kohdalla. Aasiasta tuttu maustekastike miso tuo lohelle syvyyttä ja appel­siini raikkautta. Jännittävää yhdistelmää kan­natta kokeilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Appelsiinilohi

  • 800 g lohifilee (esim. kirjolohta tai luomulohta)
  • 4 rkl merisuolaa

Appelsiinilohi, pinnalle

  • 4 rkl misotahnaa
  • 3 appelsiinia

Valmistusohje

Appelsiinilohi tehdään helposti näin:

  1. Ota 800 gramman lohifilee. Ripottele kalafileen päälle neljä ruokalusikallista merisuolaa. Anna maustua työpöydällä noin 30 minuuttia. Huuhtele suola pois kylmällä vedellä ja kuivaa lohen pinta.
  2. Nosta lohi uunivuokaan nahka alaspäin. Sivele kalan pinnalle neljä ruokalusikallista misotahnaa. Ota kolme appelsiinia. Raasta lohen päälle yhden appel­siinin kuori. Viipaloi appelsiinit ja levitä viipaleet lohen pinnalle. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.
  3. Lohi on kypsää, kun sen sisäläm­pö on 46–47 astetta. Tarkista sisä­lämpö digitaalisella keittiömittarilla. Appelsiinilohi saa jäädä roseeksi sisältä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2021.

Lue myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

Lue myös Anna.fi: Näin valmistat varmasti mehevän uunilohen – 3 vinkkiä ja herkulliset lisukkeet lohelle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.