Appelsiinilohi
Appelsiinilohi on sitrussesongin ehdoton herkku! Paras appelsiinikausi kannattaa hyödyntää suositun kotiruoan kohdalla. Aasiasta tuttu maustekastike miso tuo lohelle syvyyttä ja appelsiini raikkautta. Jännittävää yhdistelmää kannatta kokeilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Appelsiinilohi
- 800 g lohifilee (esim. kirjolohta tai luomulohta)
- 4 rkl merisuolaa
Appelsiinilohi, pinnalle
- 4 rkl misotahnaa
- 3 appelsiinia
Valmistusohje
Appelsiinilohi tehdään helposti näin:
- Ota 800 gramman lohifilee. Ripottele kalafileen päälle neljä ruokalusikallista merisuolaa. Anna maustua työpöydällä noin 30 minuuttia. Huuhtele suola pois kylmällä vedellä ja kuivaa lohen pinta.
- Nosta lohi uunivuokaan nahka alaspäin. Sivele kalan pinnalle neljä ruokalusikallista misotahnaa. Ota kolme appelsiinia. Raasta lohen päälle yhden appelsiinin kuori. Viipaloi appelsiinit ja levitä viipaleet lohen pinnalle. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.
- Lohi on kypsää, kun sen sisälämpö on 46–47 astetta. Tarkista sisälämpö digitaalisella keittiömittarilla. Appelsiinilohi saa jäädä roseeksi sisältä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2021.
Lue myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta
Lue myös Anna.fi: Näin valmistat varmasti mehevän uunilohen – 3 vinkkiä ja herkulliset lisukkeet lohelle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinilohi