
Appelsiinilotta
Appelsiinilotta on rahkajälkiruokien klassikko.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Munaton
Ainekset
Appelsiinilotta
- 5 liivatelehteä
- 4 appelsiinia
- 2 dl kuohukermaa
- 500 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl vettä
Valmistusohje
Appelsiinilotta tehdään helposti näin:
- Laita viisi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
- Kuori neljä appelsiinia kalvottomiksi. Leikkaa terävällä veitsellä myös kuoren ja hedelmälihan välissä alla oleva valkoinen osa pois.
- Leikkaa kolme appelsiinia ohuiksi viipaleiksi ja yksi appelsiini pieneksi kuutioiksi.
- Vuoraa pyöreäpohjainen kahden ja puolen litran vetoinen lasikulho kolmen appelsiinin viipaleilla. Aseta appelsiiniviipaleet pohjalle ja reunoille.
- Vatkaa kaksi desiä kuohukermaa vaahdoksi. Yhdistä 500 grammaa maitorahkaa ja vatkattu kuohukerma. Sekoita joukkoon yksi desi sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria sekä yksi pilkottu appelsiini.
- Kuumenna puoli desiä vettä kuumaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen neste pois. Sekoita liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermaseokseen. Sekoita nuolijalla seos hyvin.
- Lusikoi rahka-kermahyytelö appelsiinien päälle kulhoon. Peitä kulho kelmulla tai kattilan kannella, nosta kylmään noin 6 tunniksi.
- Kumoa appelsiinilotta tarjoiluastiaan ja herkuttele heti.
Vinkki! Appelsiinien tilalle sopivat muut sitrukset. Kokeile veriappelsiinia, greippiä tai eri sitrusten yhdistelmää.
Lue myös: Charlotta-kakku
Lue myös Anna.fi: Appelsiini-mantelitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinilotta