Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinilotta

Appelsiinilotta on rahkajälkiruokien klassikko.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Appelsiinilotta

  • 5 liivatelehteä
  • appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500 g  maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

Appelsiinilotta tehdään helposti näin:

  1. Laita viisi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
  2. Kuori neljä appelsiinia kalvottomiksi. Leikkaa terävällä veitsellä myös kuoren ja hedelmälihan välissä alla oleva valkoinen osa pois.
  3. Leikkaa kolme appelsiinia ohuiksi viipaleiksi ja yksi appelsiini pieneksi kuutioiksi.
  4. Vuoraa pyöreäpohjainen kahden ja puolen litran vetoinen lasikulho kolmen appelsiinin viipaleilla. Aseta appelsiiniviipaleet pohjalle ja reunoille.
  5. Vatkaa kaksi desiä kuohukermaa vaahdoksi. Yhdistä 500 grammaa maitorahkaa ja vatkattu kuohukerma. Sekoita joukkoon yksi desi sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria sekä yksi pilkottu appelsiini.
  6. Kuumenna puoli desiä vettä kuumaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen neste pois. Sekoita liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermaseokseen. Sekoita nuolijalla seos hyvin.
  7. Lusikoi rahka-kermahyytelö appelsiinien päälle kulhoon. Peitä kulho kelmulla tai kattilan kannella, nosta kylmään noin 6 tunniksi.
  8. Kumoa appelsiinilotta tarjoiluastiaan ja herkuttele heti.

Vinkki! Appelsiinien tilalle sopivat muut sitrukset. Kokeile veriappelsiinia, greippiä tai eri sitrusten yhdistelmää.

Lue myös: Charlotta-kakku

Lue myös Anna.fi: Appelsiini-mantelitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinilotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.