Reseptit
yli 60 min
10

Appelsiinipassionkakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

130 g mantelijauhetta
1/2 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
5 kananmunanvalkuaista
3/4 dl sokeria

Täyte

4 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 dl sokeria
5 kananmunankeltuaista
1 tl vaniljasokeria
2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
1 tl raastettua appelsiinikuorta
1 passionhedelmää
1-2 appelsiinia

Pinnalle

2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria ja 1 tl vanilijasokeria tai 2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
1 appelsiiniviipaleita
1-2 passionhedelmää

Valmistusohje

Appelsiinipassionkakku täytetään kreemillä ja appelsiinilohkoilla. Käytä koristeluun kermaa ja hedelmiä.

1. Valmista täyte. Mittaa teflonpintaiseen kasariin kerma, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla, sitruunatahnalla ja appelsiininkuorella. Paseeraa passionhedelmä joukkoon niin, että siemenet jäävät siivilään. Valuta kreemi kulhoon. Anna vetäytyä kylmässä vähintään tunti.

2. Valmista pohjat. Sekoita keskenään jauhot ja tomusokeri. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon jauho-sokeriseos. Levitä taikina kolmeksi, halkaisijaltaan 20-22 cm:n ympyräksi. Paista piirasta 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

3. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi, pilko. Kokoa kakku. Nosta pohja vadille. Levitä päälle kreemiä ja appelsiineja. Tee toinen kerros.

4. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla, vaniljalla (ja sitruunatahnalla). Nosta kerma kakun pinnalle, koristele hedelmillä.

Reseptin laati: Henna Pöllänen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiinipassionkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X