Appelsiini-passionkakku
Appelsiinipassionkakku täytetään kreemillä ja appelsiinilohkoilla. Käytä koristeluun ronskisti kermaa ja hedelmiä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Marenkipohja
- 130 g mantelijauhetta
- ½ dl tomusokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl sokeria
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- ½ dl sokeria
- 5 kananmunankeltuaista
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
- 1 tl raastettua appelsiinikuorta
- 1 passionhedelmää
- 1-2 appelsiinia
Pinnalle
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria ja 1 tl vanilijasokeria tai 2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
- 1 appelsiiniviipaleita
- 1-2 passionhedelmää
Valmistusohje
Appelsiini-passionkakku valmistuu näin:
1. Valmista täyte. Mittaa teflonpintaiseen kasariin kerma, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla, sitruunatahnalla ja appelsiininkuorella. Paseeraa passionhedelmä joukkoon niin, että siemenet jäävät siivilään. Valuta kreemi kulhoon. Anna vetäytyä kylmässä vähintään tunti.
2. Valmista pohjat. Sekoita keskenään jauhot ja tomusokeri. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon jauho-sokeriseos. Levitä taikina kolmeksi, halkaisijaltaan 20-22 cm:n ympyräksi. Paista piirasta 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi, pilko. Kokoa kakku. Nosta pohja vadille. Levitä päälle kreemiä ja appelsiineja. Tee toinen kerros.
4. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla, vaniljalla (ja sitruunatahnalla). Nosta kerma kakun pinnalle, koristele appelsiini-passionkakku hedelmillä.
Reseptin laati: Henna Pöllänen
Katso myös: 6 x gluteeniton kakku kevään juhliin
Anna.fi/ruoka: Passionhedelmä-sitruunamarenkitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-passionkakku