Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinipiiras

Appelsiinipiiras on marenkinen unelma. Mehevät piiraat ovat amerikkalaisen keittiön lahja maailmalle. Tässä ohjeessa raikas appelsiinitorttu hunnutetaan makealla marengilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Appelsiinipiiras

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0.5 dl Kylmää vettä

täyte:

  • 2.5 dl appelsiineista puristettua mehua
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl maissijauhoja
  • hiven suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl voita
  • ¾ dl sitruunamehua

pinnalle:

  • 3 valkuaista
  • hiven suolaa
  • 1 dl erikoishienoa Sirosokeria

Valmistusohje

Appelsiinipiiras leivotaan näin:

1. Pyöräytä taikinan ainekset monitoimikoneesessa tasaiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa 10 minuuttia. Painele ja tue foliolla taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225-asteessa 10 minuuttia.

2. Sekoita appelsiinimehu, raastettu kuori, sokeri, jauhot ja suola kattilassa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos sakenee. Keitä muutama minuutti.

3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kauhallinen appelsiinikiisseliä keltuaisvaahtoon, sekoita ja kaada seos kiisseliin. Lisää voinokareet.

4. Ota piiras uunista, poista folio ja kaada kiisseli vuokaan. Lisää valkuaisiin suola, vaahdota ja lisää sokeri vähitellen. Vaahdota kovaksi marenkivaahdoksi. Levitä vaahto appelsiinipiiraan pinnalle ja kypsennä 175–asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa appelsiinipiiras jälkiruokana tai kahvin kera.

Katso myös: Suklainen appelsiini-hyytelökakku

Katso myös Anna.fi: Appelsiini-mantelitorttuAp


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinipiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.