Appelsiinirosetit
Rosetit ovat tippaleipien fiinimmät serkut. Rapsakat rosetit uppopaistetaan kuumassa öljyssä. Öljyn lämpötilan tulee olla noin 180 astetta. Käytä paistolämpömittaria öljyn lämpötilan seuraamiseen ja varaa kattilan kansi lieden äären siltä varalta, että öljy syttyy tuleen. Kattilan kannella tukahdutat liekin hetkessä. Uppopaistamiseen sopivat auringonkukka-, rypsi-, soija- ja maissiöljy. Valitse kattilaksi paksupohjainen kattila tai valurautapata.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Rosetit:
1.5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
sokeria
1
vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria
0.5 tl
suolaa
1.5 dl
täysmaitoa
2
kananmunaa
2 rkl
olutta tai kivennäisvettä
uppopaistamiseen:
0.5 l
rypsiöljyä
pinnalle:
2 dl
sokeria
1
appelsiinin raastettu kuori
Keskustelu
Kommentoi juttua: Appelsiinirosetit