Reseptit
yli 60 min
12

Himahella

Mainos

Teehetkiin – Appenzeller-sydämet

Uunituoreet juustosydämet, haudutettu tee ja ystäviltä saatu sympatia. Mikä maistuiskaan sen paremmalta? Ohje syntyi Blondikeittiössä yhteistyössä Appenzeller Switzerlandin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
50 g hiivaa
5 dl maitoa tai vettä
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai sokeria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl kaurahiutaleita
8-8 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Appenzeller-täyte:

200 g Appenzeller® Classic tai Appenzeller® Bio mildly spicy -juustoa
3-4 rkl peso-kastiketta tai silputtua (2 dl) persiljaa

Koristeeksi:

Appenzeller-raastetta
siemeniä (unikko tai seesami)

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, murskatut valkosipulinkynnet ja hiutaleet. Alusta joukkoon jauhot ja öljy.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pestokastike tai persiljasilppu taikinalla ja ripottele juustoraaste sen päälle.
  4. Kääri levyt rullalle siten. että rullaat taikinaa molemmista päistä kuten kääretorttua. Rullat kohtaavat keskellä ja muodostavat siten sydämen.
  5. 5 Leikkaa rullat noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Nostele leivinpaperin päälle pellille, leikkauspinta ylöspäin. Kohota peitettynä.
  6. Paista Appenzeller-sydämiä 225 asteessa 12- 15 minuuttia.
  7. Tarjoa sydämet uunituoreina teen tai kasvissosekeiton kanssa. Lue myös Himahellan postaus: Talviset terveiset Sveitsistä: Appenzeller-sydämet sekä teetä ja sympatiaa. 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Teehetkiin – Appenzeller-sydämet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X