Mainos |
Teehetkiin - Appenzeller-sydämet
Uunituoreet juustosydämet, haudutettu tee ja ystäviltä saatu sympatia. Mikä maistuiskaan sen paremmalta? Ohje syntyi Blondikeittiössä yhteistyössä Appenzeller Switzerlandin kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 50 g hiivaa
- 5 dl maitoa tai vettä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa tai sokeria
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 dl kaurahiutaleita
- 8-8 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
Appenzeller-täyte:
- 200 g Appenzeller® Classic tai Appenzeller® Bio mildly spicy -juustoa
- 3-4 rkl peso-kastiketta tai silputtua (2 dl) persiljaa
Koristeeksi:
- Appenzeller-raastetta
- siemeniä (unikko tai seesami)
Valmistusohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, murskatut valkosipulinkynnet ja hiutaleet. Alusta joukkoon jauhot ja öljy.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pestokastike tai persiljasilppu taikinalla ja ripottele juustoraaste sen päälle.
- Kääri levyt rullalle siten. että rullaat taikinaa molemmista päistä kuten kääretorttua. Rullat kohtaavat keskellä ja muodostavat siten sydämen.
- 5 Leikkaa rullat noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Nostele leivinpaperin päälle pellille, leikkauspinta ylöspäin. Kohota peitettynä.
- Paista Appenzeller-sydämiä 225 asteessa 12- 15 minuuttia.
- Tarjoa sydämet uunituoreina teen tai kasvissosekeiton kanssa. Lue myös Himahellan postaus: Talviset terveiset Sveitsistä: Appenzeller-sydämet sekä teetä ja sympatiaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Teehetkiin - Appenzeller-sydämet