Reseptit
yli 60 min
10

Aprikoosijäätelö ilman jäätelökonetta

Herkullinen kotijäätelö syntyy helposti ja nopeasti ilman jäätelökonetta. Jäätyminen vie vuorokauden.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl rouhittua pistaasia tai mantelia
1 dl ruokosokeria
6 dl kuohukermaa
1 rkl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tlk kondensoitua maitoa
2 dl aprikoosihilloa
400 g säilöttyjä aprikooseja

Valmistusohje

1. Paahda pistaasi- tai mantelirouhe ja sokeri pannulla. Kaada seos leivinpaperille, tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtynyt levy muruiksi. Kaada säilötyt aprikoosit siivilään. Sekoita hillo ja lohkotut aprikoosipalat.

2. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Mausta vaniljalla ja kanelilla.

3. Kaada seos laakeaan vuokaan. Sekoita aprikoosihillo ja pistaasirouhe huolimattomasti jäätelömassaan. Pakasta seuraavaan päivään.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Maista myös näitä jäätelöitä:

pätkis-jäätelö

Suklaa-pähkinäjäätelö

mustikkapiirakkajäätelo

Helppo mustikkapiirakkajäätelö

Pikajaatelo

Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö

Ruoka.fi: Yhden kulhon mustikkajäätelöpuikot

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aprikoosijäätelö ilman jäätelökonetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X