Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosimousse

Aprikoosimousse syntyy näppärästi säilötyistä aprikooseista, jogurtista ja kanamunista. Mousse saa raikkaan maun sitruunasta ja makeutta vaahterasiirapista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Aprikoosimousse

  • 1 prk säilykeaprikooseja (n.425 g)
  • 3 munaa
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 2 tl sitruunanmehua
  • muutama tuore aprikoosi tai muu hedelmä koristeeksi

Valmistusohje

Aprikoosimousse tehdään näin helposti:

  1. Valuta aprikoosit liemestä. Hienonna hedelmät monitoimikoneessa soseeksi hienonnusterän avulla.
  2. Lisää loput aineet ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Siirrä seos paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
  4. Kaada seos suoraan annosmaljoihin ja jäähdytä viileässä noin tunnin ajan. Koristele aprikoosimousse hedelmillä ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit hienontaa aprikoosit tehosekoittimella tai haarukalla ja kaikki aineet toisiinsa vatkaimen avulla.

Lue myös: Pääsiäisen jälkiruoat – raikas päätös juhla-aterialle

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään limoncello-mousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosimousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.