Aprikoosimuffinit
Aprikoosimuffinit voi leipoa tuoreista, säilötyistä tai kuivatuista aprikooseista. Aprikoosit saavat lisämakua, kun niiden antaa liota hetken inkiväärillä maustetussa sokeriliemessä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Aprikoosit
- 500 g tuoreita tai säilöttyjä aprikooseja tai 200 g kuivattuja aprikooseja
- 2 ½ dl vettä
- 1½ rkl vaaleaa ruokosokeria
- 1 rkl raastettua inkivääriä
Muffinitaikina
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl vaaleaa ruokosokeri
- 2 dl voisulaa tai öljy
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Aprikoosimuffinit leivotaan helposti näin:
1. Kiehauta vesi, sokeri ja inkivääri. Poista aprikooseista kivet. Kiehauta aprikoosit liemessä ja liota niitä tunti. Jos käytät säilöttyjä aprikooseja, raasta inkivääri säilykeliemeen ja liota. Siivilöi aprikoosit liemestä ja käytä liemi vaikka mehun jatkeena.
2. Sulata voi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja lado muffinivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat. Lisää joukkoon jäähtynyt rasva ja jauhoseos. Jaa aprikoosit muffinivuokiin ja lusikoi taikina niiden päälle. Paista aprikoosimuffinit 200–asteisessa uunissa muffinien koosta riippuen 20–30 minuuttia.
Vinkki: Voit leipoa aprikoosimuffinit kesän sesonkina tuoreista aprikooseista ja muulloin kuivatuista tai säilötyistä.
Lue myös: Kuppikakku hurmaa makeanystävät – kuorrutettu muffini on kahvipöydän kaunistus
Lue myös Anna.fi: Muffinssit sopivat niin arkeen kuin juhlaan, makeina tai suolaisina – löydä uusi suosikkireseptisi, jolla onnistut varmasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aprikoosimuffinit