Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosimuffinit

Aprikoosimuffinit voi leipoa tuoreista, säilötyistä tai kuivatuista aprikooseista. Aprikoosit saavat lisämakua, kun niiden antaa liota hetken inkiväärillä maustetussa sokeriliemessä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Aprikoosit

  • 500 g tuoreita tai säilöttyjä aprikooseja tai 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 ½ dl vettä
  • 1½ rkl vaaleaa ruokosokeria
  • 1 rkl raastettua inkivääriä

Muffinitaikina

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl vaaleaa ruokosokeri
  • 2 dl voisulaa tai öljy
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Aprikoosimuffinit leivotaan helposti näin:

1. Kiehauta vesi, sokeri ja inkivääri. Poista aprikooseista kivet. Kiehauta aprikoosit liemessä ja liota niitä tunti. Jos käytät säilöttyjä aprikooseja, raasta inkivääri säilykeliemeen ja liota. Siivilöi aprikoosit liemestä ja käytä liemi vaikka mehun jatkeena.

2. Sulata voi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja lado muffinivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat. Lisää joukkoon jäähtynyt rasva ja jauhoseos. Jaa aprikoosit muffinivuokiin ja lusikoi taikina niiden päälle. Paista aprikoosimuffinit 200–asteisessa uunissa muffinien koosta riippuen 20–30 minuuttia.

Aprikoosimuffineissa on ihanan hedelmäinen aromi. © Riikka Hurri

Vinkki: Voit leipoa aprikoosimuffinit kesän sesonkina tuoreista aprikooseista ja muulloin kuivatuista tai säilötyistä.

Lue myös: Kuppikakku hurmaa makeanystävät – kuorrutettu muffini on kahvipöydän kaunistus

Lue myös Anna.fi: Muffinssit sopivat niin arkeen kuin juhlaan, makeina tai suolaisina – löydä uusi suosikkireseptisi, jolla onnistut varmasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosimuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.