Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosinen mallasleipä

Aprikoosinen mallasleipä on saaristolaisleivän tapaan tehty makea leipä, joka sopii juustojen kanssa ja kahvileiväksikin.

Ainekset

  • 2 dl kaljamaltaita
  • 2 dl vettä
  • 5 dl omena- tai appelsiinimehua
  • (tai piimää)
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 2 dl siirappia
  • 1 dl ruislesettä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • noin 6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 200 g kuivattuja aprikooseja

Valmistusohje

2 pitkänomaista kartonkivuokaa tai pellillinen Maltaiden liotusaika 4 tuntia Valmistusaika 1 1/2  tuntia

1. Liota maltaita vedessä neljä tuntia tai yön yli.

2. Kuumenna mehu tai piimä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Lisää turvonneet maltaat ja muut ainekset. Alusta pehmeä taikina ja kauho se kartonkisiin tai metallisiin leipävuokiin.

3. Kohota noin puoli tuntia ja paista 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sivele pinta kypsänä siirappivedellä.

Vinkki: Leipään voi lisätä erilaisia pähkinöitä ja siemeniä.

Lisää reseptejä: Hedelmäinen mallasleipä Helppo saaristolaisleipä Ruoka.fi: Siemen-aprikoosipatongit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosinen mallasleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.