Reseptit

Apritangot

Aprikoosilla höystetyt pikkuleivät ovat mureita kahvipöydän tarjottavia, joiden hienostunut maku hurmaa herkuttelijat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
45  annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1 dl (n. 40–45 g) pehmeitä aprikooseja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl aprikoosimarmeladia
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 80 g mantelirouhetta

Valmistusohje

1. Ota voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele pehmeät aprikoosit pieniksi kuutioiksi (4–5 mm). Sekoita leivinjauhe ja 4 ½ dl jauhoja.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää aprikoosimarmeladi ja vaniljasokeri sekä jauhoseos.

3. Kierittele kuutioidut aprikoosit lopussa vehnäjauhomäärässä (n. 1 dl) ja lisää ne lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa 30–60 minuuttia.

4. Leivo taikinasta etusormen paksuisia tankoja, paloittele tangot noin 5 cm:iä pitkiksi paloiksi.

5. Varaa mantelirouhetta matalaan astiaan ja kierittele tangot mantelirouheessa, kevyt painallus sitoo mantelirouheen pintaan.

6. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Reseptin laatija: Riitta-Liisa Autioniemi, Putkilahti

Lisää reseptejä aprikoosien ystäville: Aprikoosi-bostonkakku Aprikoosimuffinit Helpot aprikoosileivokset Ruoka.fi: Aprikoosi-mantelitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Apritangot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.