Apritangot
Aprikoosilla höystetyt pikkuleivät ovat mureita kahvipöydän tarjottavia, joiden hienostunut maku hurmaa herkuttelijat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 45 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita
- 1 dl (n. 40–45 g) pehmeitä aprikooseja
- 1 ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl aprikoosimarmeladia
- 1 tl vaniljasokeria
Koristelu
- 80 g mantelirouhetta
Valmistusohje
1. Ota voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele pehmeät aprikoosit pieniksi kuutioiksi (4–5 mm). Sekoita leivinjauhe ja 4 ½ dl jauhoja.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää aprikoosimarmeladi ja vaniljasokeri sekä jauhoseos.
3. Kierittele kuutioidut aprikoosit lopussa vehnäjauhomäärässä (n. 1 dl) ja lisää ne lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa 30–60 minuuttia.
4. Leivo taikinasta etusormen paksuisia tankoja, paloittele tangot noin 5 cm:iä pitkiksi paloiksi.
5. Varaa mantelirouhetta matalaan astiaan ja kierittele tangot mantelirouheessa, kevyt painallus sitoo mantelirouheen pintaan.
6. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Reseptin laatija: Riitta-Liisa Autioniemi, Putkilahti
Lisää reseptejä aprikoosien ystäville: Aprikoosi-bostonkakku Aprikoosimuffinit Helpot aprikoosileivokset Ruoka.fi: Aprikoosi-mantelitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Apritangot