Reseptit
Kiitos

Arabialainen taskuleipä pita

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg vehnäjauhoja
pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 dl oliiviöljyä
5 dl kädenlämpöistä vettä

Tsatsikikastike

200 g kurkkua
ripaus suolaa
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
silputtua tilliä ja minttua

Valmistusohje

1. Mittaa noin puolet jauhoista, kuivahiiva ja mausteet yleiskoneeseen. Lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Lisää loput jauhot vähitellen tarpeen mukaan ja vaivaa tiukan napakaksi taikinaksi. Anna koneen käydä hiljalleen kymmenisen minuuttia hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.

2. Alusta taikina uudelleen ja kaada se jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikinaa pöydällä kovakouraisesti painellen 5–10 minuuttia. Anna taikinan levähtää hetken. Jaa taikina 16 palaan. Pyöritä palat pallosiksi ja litistä voimakkaasti kämmenellä painaen kakkusiksi. Anna taas levähtää leivinliinan alla kymmenisen minuuttia.

3. Kauli leipäset litteiksi ja paista uunissa 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Peitä leivinliinalla, anna pehmitä kymmenisen minuuttia ja tarjoa sämpylöinä, jotka voi täyttää jauhelihalla tai broilerilla, salaatilla, kasviksilla ja tsatsikikastikkeella.

VINKKI: Voit korvata 300 g (noin 5 dl) jauhoista puolikarkeilla spelttijauhoilla tai hiivaleipäjauhoilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arabialainen taskuleipä pita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X