Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Arabian nights -pavlova

Pavlova viimeistel­lään ruusuvedellä. Ruusuvettä löytyy hyvin varus­telluista ruoka­- ja terveyskaupoista, ja sitä kannattaa kysyä myös eksoottisia raaka­ -aineita myyvis­tä liikkeistä. Lisää ruusuvettä varo­vasti, muuten jälki­ruoka maistuu hel­posti parfyymille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marenki:

4 valkuaista
2 1/2 dl erikoishienoa sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 rkl maissitärkkelystä

Päälle:

2 1/2 dl kuohukermaa
4 viikunaa
2 pientä päärynää
1/2 granaattiomenan siemenet
1 dl kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 persimon tai
2 luumua
1 tähtihedelmä eli karambola
2 rkl uolaamattomia kuorittuja
pistaasipähkinöitä

Täyte:

ruusuvettä (pienessä lasipullossa eksoottisten ruoka-aineiden hyllyssä, löytyy myös nimellä Rose water)
tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää sokeria lusikallinen kerrallaan. Sokerin pitää olla täysin liuennut vaahtoon. Voit varmistaa liukenemisen sormien välissä, kun lopetat vatkaamisen. Lisää lopuksi etikka, vaniljasokeri, kaneli ja maissitärkkelys. Vatkaa vielä hetki. Marenki on valmis uuniin, kun se on kovaa ja muodostaa nostellessa teräviä piikkejä.

2. Kumoa vaahto leivinpaperin päälle ja muotoile siitä ympyränmuotoinen levy. Tee levystä keskeltä ohuempi ja reunoilta paksumpi eli ikään kuin kulho, johon voi kumota täytteet.

3. Paista 100 asteessa 1 1⁄2– 2 tuntia. Anna marengin jäähtyä uunin luukku raollaan. Sen pitää olla täysin jäähtynyt, kun lisäät täytteet. Pavlovan pinta on rapea, ja sisältä se on pehmeän sitkoinen.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi kermavaahto marenkikulhon sisälle. Lisää päälle paloitellut hedelmät ja rouhitut pistaasit. Ripottele varovasti ruusuvettä hedelmien päälle juuri ennen tarjoilemista. Tomuta koristeeksi tomusokeria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Pavlova ihastuttaa joulun kahvipöydässä:

Pähkinäpavlova

Pähkinäpavlova

jääkarpalo pavlova

Jääkarpaloinen pavlova

suklaakinuski-pavlova

Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

Anna.fi: Vadelma- pistaasi pavlova

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arabian nights -pavlova

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X