Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Aromikas kirsikkatorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g leivontarasvaa
1 dl sokeria
150 g mantelimassaa
1 muna
½ sitruunan mehu
muutama tippa karvasmanteliöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

1 kg (2 l) tuoreita kirsikoita
3/4 dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
muutama tippa karvasmanteliöljyä

pinnalle:

2 rkl sokeria
taikinanokareita

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva, sokeri ja raastettu mantelimassa. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää sitruunamehu, karvasmanteliöljy ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa noin 20 minuuttia.

2. Halkaise kirsikat ja poista kivet. Sekoita sokeri ja maissijauhot. Lisää jauhoseos sekä sitruunamehu ja karvasmanteli taikinaan.

3. Painele 2/3 taikinasta vuokaan (halk. 30 cm). Tue reunat foliolla. Esikypsennä kymmenisen minuuttia 175-asteisen uunin alaosassa.

4. Ota piirakka uunista. Poista folio ja kaada kirsikkaseos vuokaan. Sirottele pinnalle sokeria. Lisää pohjataikinaa nokareina pinnalle ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa kylmänä.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aromikas kirsikkatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X