Reseptit

Aromikas kirsikkatorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 200 g leivontarasvaa
  • 1 dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 muna
  • ½ sitruunan mehu
  • muutama tippa karvasmanteliöljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 kg (2 l) tuoreita kirsikoita
  • ¾ dl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • muutama tippa karvasmanteliöljyä

pinnalle:

  • 2 rkl sokeria
  • taikinanokareita

Valmistusohje

Aromikas kirsikkatorttu

1. Vaahdota rasva, sokeri ja raastettu mantelimassa. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää sitruunamehu, karvasmanteliöljy ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa noin 20 minuuttia.

2. Halkaise kirsikat ja poista kivet. Sekoita sokeri ja maissijauhot. Lisää jauhoseos sekä sitruunamehu ja karvasmanteli taikinaan.

3. Painele 2/3 taikinasta vuokaan (halk. 30 cm). Tue reunat foliolla. Esikypsennä kymmenisen minuuttia 175-asteisen uunin alaosassa.

4. Ota piirakka uunista. Poista folio ja kaada kirsikkaseos vuokaan. Sirottele pinnalle sokeria. Lisää pohjataikinaa nokareina pinnalle ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa kylmänä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aromikas kirsikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.