Reseptit

Artisokka-parmesaanisalaattia

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 kokonaista latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • 100 g parmesaania
  • erilaisia salaatteja, esimerkiksi frisee- tai sydänsalaattia
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Artisokka-parmesaanisalaattia

1. Huuhtele artisokat juoksevassa vedessä ja valuta kukkanuput alaspäin. Väännä varret irti ja leikkaa kannat tasaiseksi. Poista alimmat lehdet terävällä veitsellä niin, että sisältä paljastuu vaaleankeltainen keskus. Leikkaa artisokkien latvoista noin kolmasosa pois. Hiero sitruunamehua huolella leikkuupinnoille, jotta ne eivät tummu. Nosta artisokat pystyyn kiehumaan kattilaan. Keitä artisokkia yhden sitruunan mehulla ja suolalla maustetussa vedessä 30-45 minuuttia koosta riippuen. Nosta painoksi päälle lautanen, jotta artisokat pysyvät upoksissa, eivätkä tummu. Kokeile kypsyyttä irrottamalla lehti. Kun lehti irtoaa helposti, artisokat ovat sopivan kypsiä. Valuta artisokat ylösalaisin.

2. Irrota lehdet yksitellen ja säästä salaattiin. Koverra veitsellä tai palloraudalla puumaiset partaosat ja heitä pois. Pilko artisokansydämet.

3. Vuole parmesaani lastuiksi ja levitä puhtaat salaatinlehdet tarjoilulautasille. Asettele päälle pilkotut artisokansydämet ja parmesaanilastut ja reunoille artisokanlehdet. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.

4. Sekoita öljystä, sitruunamehusta ja mausteista kastike ja valuta salaatin päälle.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Artisokka-parmesaanisalaattia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.