Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Auringonkukansiemenpistou

Pistou muistuttaa pestoa, mutta siinä ei käytetä pinjansiemeniä. Tarjoa tahnaa esimerkiksi keittojen päällä tai leipien levitteenä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • ½ ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
  • ½ dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla.

2. Anna maustua 15 minuuttia.

Tarjoa pistouta esimerkiksi ranskalaisen kesäkeiton lisänä.

Pesto muuntuu moneksi:

tilli-hasselpähkinäpesto

Tilli-hasselpähkinäpesto

kurpitsansiemenpesto

Kurpitsansiemenpesto

kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

Anna.fiVihreä minestronekeitto ja avokadopesto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Auringonkukansiemenpistou

Le Chef

Onkohan tuo 1/2 dl suolaa ihan oikein? Luulisin, että sen pitäisi olla 1/2 tl.

Kotiliesi Toimitus

Kiitos hyvästä huomiosta. Suolan määrään oli tullut näpyttelyvirhe, oikea määrä on juuri se 1/2 tl, kuten arvelit. Virhe on nyt korjattu reseptiin.

Vastaa käyttäjälle Le ChefPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.