Avokadoaioli
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 2 kypsää avokadoa
- 1.5 dl majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Avokadoaioli sekoitetaan majoneesista ja avokadoista ja maustetaan valkosipulilla ja sitruunalla. Avokadoaioli on mainio kastike erilaisille liharuoille, kuten grilliherkuille ja karitsanpihveille. Kokeile avokadoaiolia myös hampurilaisten kastikkeena.
1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Lisää majoneesi ja purista valkosipulinkynsi.
2. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Soseuta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
Vinkki: Jos haluat avokadoaiolista juoksevamman, notkista kastike lorauksella maitoa.
Kokeile myös muita majoneesikastikkeita:
Aioli eli valkosipulimajoneesi
Kevyt limettiaioli
Harissamajoneesi
Ruoka.fi: Chilimajoneesi
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Avokadoaioli