Reseptit

Avokadoaioli

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1.5 dl majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Avokadoaioli

Avokadoaioli sekoitetaan majoneesista ja avokadoista ja maustetaan valkosipulilla ja sitruunalla. Avokadoaioli on mainio kastike erilaisille liharuoille, kuten grilliherkuille ja karitsanpihveille. Kokeile avokadoaiolia myös hampurilaisten kastikkeena.

1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Lisää majoneesi ja purista valkosipulinkynsi.

2. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Soseuta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

Vinkki: Jos haluat avokadoaiolista juoksevamman, notkista kastike lorauksella maitoa.

Kokeile myös muita majoneesikastikkeita:
Aioli eli valkosipulimajoneesi
Kevyt limettiaioli
Harissamajoneesi
Ruoka.fi: Chilimajoneesi

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Avokadoaioli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.