Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Avokadotäytteiset munat (Devil eggs)

Paholaisen munat täytetään mausteisella avokadotahnalla. Tämä on klassinen alkupala erityisesti pääsiäisen aikaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 6 isoa kananmunaa
  • 2 avokadoa
  • 2 tl limetin mehua
  • pari tippaa tabascoa
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia
  • ½-1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Koristeluun

  • paprikajauhetta
  • retiisiä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Laita munat kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle. Keitä 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä.

2. Kuori ja halkaise munat. Ota keltuainen pois ja muussaa haarukalla. Halkaise avokado, ota kivi pois, lusikoi hedelmäliha ja muussaa haarukalla. Sekoita keltuaiset joukkoon.

3. Mausta limettimehulla, tabascolla, hienonnetulla ruohosipulilla ja suolalla ja pippurilla. Täytä munan puolikkaat, peitä kelmulla ja laita kylmään maustumaan 2 tunniksi.

4. Koristele paprikajauheella, suikaloidulla retiisillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Myös nämä munaruoat maistuvat alkupaloina:

guacamolemunat

Guacamolemunat

paholaisen munat

Paholaisen munat

Momofuku marinoidut munat

Tuunatut Momofukun marinoidut munat

Ruoka.fi: Paholaisen munat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Avokadotäytteiset munat (Devil eggs)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.