
Balsamimansikat
Kesän helpoin jälkkäri syntyy mansikoista ja balsamicosta. Voit tehdä balsamimansikoita mistä tahansa hyvälaatuisesta balsamicosta, mutta oikean käsityksen herkusta saa vain käyttämällä aitoa balsamicoa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 200 g mansikoita
- 2 rkl balsamietikkaa
- sokeria
- sitruunamelissan- tai mintunlehtiä tai vaihtoehtoisesti rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Viipaloi mansikat ja pirskottele viipaleille balsamietikkaa. Anna maustua vartin verran.
Asettele mansikkaviipaleet lautaselle ja ripottele päälle sokeria. Koristele tuoreilla yrteillä tai rouhi päälle muutama kierros mustapippuria.
Voit tarjota mansikat sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Balsamimansikat
Maistuvaa.
Olen tehnyt samantyyppistä, jossa mansikoiden lisäksi on paloiteltuja basilikan lehtiä. Molempiin sekoitetaan baldamicoa ja annetaan mehustua hetki.
Päälle mascarponeen sekoitettua kermavaahtoa ja nautitaan:)