Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-kinuskitorttu

Löysäksi vatkattu kermavaahto sopii banaani-kinuskitortun kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 80 g (1 dl) voita sulatettuna

Kostutus

  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl sokeria

Päälle

  • 3–4 kpl banaania

Kinuskikastike

  • 2 dl kermaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Banaani-kinuksitorttu leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi. Lisää jäähtynyt voisula varovasti nostellen. Kaada taikina korppujauhotettuun reunalliseen kakkuvuokaan (noin 20–22 cm).

2. Paista 200 asteessa noin 10–12 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä: jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsää. Kumoa kypsä pohja ja anna jäähtyä.

3. Tee kinuskikastike. Laita kaikki ainekset kattilaan. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

4. Kostuta pohja sitruunan-vesiseoksella. Viipaloi banaanit ja lado kakun päälle. Kaada vähän jäähtynyt kinuskikastike banaanien päälle.

5. Laita kylmään noin 30 minuutiksi maustumaan. Nauti kahvipöydässä.

Ohje Kaisa Niemisen ja Riikka Kantinkosken Ruokakirjasta (Cozy Publishing 2016).

Lisää reseptejä:

Banoffee Pie eli toffeinen banaanipiirakka Banana Cream Pie Ruoka.fi: Banaani-suklaakakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-kinuskitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.