Banaani-kookosnugetit

Banaani-kookosnugetit 

60
min
4 annosta
30-60 min
Rapsakat banaani-kookosnugetit maistuvat sellaisenaan tai sorbetin, jäätelön ja herkullisen jälkiruokakastikkeen kera.

Ainekset

4 kiinteää banaania

Paneorintitaikina

1/2 dl kookosjuomaa
2 rkl ruokokidesokeria
1 limen raasettu kuori
4 rkl täysjyväriisijauhoja
1/2 dl kookoshiutaleita
1 kananmuna

Paistamiseen

rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Valmista ensin panerointitaikina. Sekoita kulhossa kookosjuoma ja ruokokidesiirappi keskenään. Lisää joukkoon limetin kuori, riisijauho ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita löysäksi taikinaksi.

2. Kuori ja leikkaa banaanit 2–3 osaan. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Kasta banaanipalat yksitellen panerointitaikinassa haarukoiden avulla ja valuta pois ylimääräinen taikina. Nosta suoraan kuumaan öljyyn.

3. Friteeraa banaaneja öljyssä muutama minuutti kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa heti.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/2017.

Ihanat banaaniherkut valmistuvat myös näillä ohjeilla:

pina banaani-suklaajäätelö

Pika banaani-suklaajäätelö

banaani-suklaafudge

Banaani-suklaafudge

suklaa-banaani-pähkinäkakku

Suklaa-banaani-pähkinäkakku

Ruoka.fi: Suklaiset banaani-maapähkinäpalat

15.03.2017
Katri Schröder
Anton Reenpää