Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-rusinakakku

Banaani-rusinakakku saa ihanan maun inkivääristä ja neilikasta. Kakun voi halutessaan säväyttää juhlavaksi tilkalla konjakkia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Banaani-rusinakakku

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • (2 rkl konjakkia)
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 5 kypsää banaania
  • 2 dl rusinoita

Valmistusohje

Banaani-rusinakakku valmistuu helposti näin:Banaani-rusinakakku

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Jos käytät vaahdottamiseen monitoimikonetta, lisää banaanit paloina. Soseuta muuten banaanit vaikka haarukalla. Valitse tähän kakkuun kypsät keltaiset ja kuorestaan ruskeapilkkuiset banaanit.
  2. Lisää kananmunat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda, inkivääri, neilikka ja kaneli. Lisää ne taikinaan sihdin läpi vuorotellen banaanisoseen, rusinoiden ja konjakkitilkan kanssa.
  3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (1,8 l). Paista kakkua 175 asteessa 1 tunti 15 minuuttia.
  4. Banaani-rusinakakku paranee vanhetessaan ja on parhaimmillaan viikon kuluttua leipomisesta.

Vinkki: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin

Lue myös Anna.fi: Hanna Sumarin huippuvinkki: Upota ylikypsät banaanit mehevän mausteiseen kakkuun!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-rusinakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.