
Banaanimuffinssit
Banaanimuffinssi on maukas, mehevä ja helppotekoinen leivonnainen. Siihen voit kätevästi myös upottaa hedelmäkorissa uhkaavasti tummuvat banaanit.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Banaanimuffinssit
- 3 kypsää banaania
- 100 g voita
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Banaanimuffinssit leivotaan helposti näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aseta 12 muffinssivuokaa uuninpellille tai muffinssivuoan koloihin.
- Sulata sata grammaa voita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Soseuta kolme kypsää banaania. Sekoita voisulan joukkoon yksi desilitra sokeria, puoli desilitraa fariinisokereia, banaanisose sekä yksi kananmuna.
- Sekoita kolme desilitraa vehnäjauhoja, yksi teelusikallinen ruokasoodaa, yksi teelusikallinen vaniljasokeria, yksi teelusikallinen kanelia, puoli teelusikallista kademummaa sekä puoli teelusikallista suolaa ja lisää ne voi-sokeri-banaaniseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään.
- Jaa taikina muffinssivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Banaanimuffinssit ovat kypsiä, kun leivonnaisten keskelle tökättyyn tikkuun ei jää taikinaa.
Lue myös: Muffinssit monella tapaa
Lue myös Anna.fi/ruoka: Banaanikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banaanimuffinssit