Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaanimuffinssit

Banaanimuffinssi on maukas, mehevä ja helppotekoinen leivonnainen. Siihen voit kätevästi myös upottaa hedelmäkorissa uhkaavasti tummuvat banaanit.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Banaanimuffinssit

  • 3 kypsää banaania
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Banaanimuffinssit leivotaan helposti näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aseta 12 muffinssivuokaa uuninpellille tai muffinssivuoan koloihin.
  2. Sulata sata grammaa voita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Soseuta kolme kypsää banaania. Sekoita voisulan joukkoon yksi desilitra sokeria, puoli desilitraa fariinisokereia, banaanisose sekä yksi kananmuna.
  3. Sekoita kolme desilitraa vehnäjauhoja, yksi teelusikallinen ruokasoodaa, yksi teelusikallinen vaniljasokeria, yksi teelusikallinen kanelia, puoli teelusikallista kademummaa sekä puoli teelusikallista suolaa ja lisää ne voi-sokeri-banaaniseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Banaanimuffinssit ovat kypsiä, kun leivonnaisten keskelle tökättyyn tikkuun ei jää taikinaa.

Lue myös: Muffinssit monella tapaa

Lue myös Anna.fi/ruoka: Banaanikakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaanimuffinssit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.