Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaanipirtelö

Banaanipirtelö maistuu kaikille. Raikas pirtelö sopii väli-tai iltapalaksi ja kevyen aterian jälkiruoaksi. Banaanipirtelön makua voi vaihdella eri maustein.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Banaanipirtelö

  • 3-5 dl rasvatonta maitoa
  • 2 banaania
  • hunajaa tai hedelmäsokeria
  • (2 dl jäätelöä)

Valmistusohje

Banaanipirtelö valmistuu näin.

  1. Rasvaton maito on helppo vaahdottaa kuohkeaksi sauvavatkaimella. Lisää banaani ohuina viipaleina.
  2. Vaihtele banaanipirtelön makua lisäämällä joukkoon hiukan kanelia, kardemummaa, vanilliinisokeria, hunajaa, hedelmäsokeria, nokare jäätelöä tai kesän ensimmäisiä marjoja. Jos pakastimessa on vielä viime kesän marjoja, esimerkiksi mustikoita, käytä niitä piristävään pirtelöön.

Vinkki: Tölkissä myytävä banaanimurujuoma eli banaanijauheesta, maitojauheesta ja sokerista valmistettu rakeinen rouhe on helppo lähtökohta, nopeasti valmistettavaan banaaninmakuiseen juomaan. Sekoita lasilliseen maitoa noin 1 rkl jauhetta.

Katso myös: Vihreä pirtelö

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hyvän omantunnon pirtelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaanipirtelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.