
Banaanipirtelö
Banaanipirtelö maistuu kaikille. Raikas pirtelö sopii väli-tai iltapalaksi ja kevyen aterian jälkiruoaksi. Banaanipirtelön makua voi vaihdella eri maustein.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Banaanipirtelö
- 3-5 dl rasvatonta maitoa
- 2 banaania
- hunajaa tai hedelmäsokeria
- (2 dl jäätelöä)
Valmistusohje
Banaanipirtelö valmistuu näin.
- Rasvaton maito on helppo vaahdottaa kuohkeaksi sauvavatkaimella. Lisää banaani ohuina viipaleina.
- Vaihtele banaanipirtelön makua lisäämällä joukkoon hiukan kanelia, kardemummaa, vanilliinisokeria, hunajaa, hedelmäsokeria, nokare jäätelöä tai kesän ensimmäisiä marjoja. Jos pakastimessa on vielä viime kesän marjoja, esimerkiksi mustikoita, käytä niitä piristävään pirtelöön.
Vinkki: Tölkissä myytävä banaanimurujuoma eli banaanijauheesta, maitojauheesta ja sokerista valmistettu rakeinen rouhe on helppo lähtökohta, nopeasti valmistettavaan banaaninmakuiseen juomaan. Sekoita lasilliseen maitoa noin 1 rkl jauhetta.
Katso myös: Vihreä pirtelö
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hyvän omantunnon pirtelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banaanipirtelö