
Banoffee Pie eli toffeinen banaanipiirakka
Banoffee Pie eli toffeinen banaanipiirakka on herkkusuun unelma. Piirakassa maistuu paitsi banaani myös kinuski.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Banoffee Pien pohja:
- 1 pkt Bastogne- keksejä (260 g)
- 1 dl pekaanipähkinöitä (60 g)
- 1 ½ dl sulatettua voita
täyte:
- 1 tlk karamellisoitua maitotiivistettä (397 g)
- 3-4 banaania
- 3 dl kuohukermaa
koristeeksi:
- pekaanipähkinöitä tai raastettu tummaa suklaata
- kaakaojauhetta tai pikakahvijauhetta
Valmistusohje
Banoffee Pie eli toffeinen banaanipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele seos 22-24 senttiä halkaisijaltaan olevan irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Reunojen tulee nousta noin kolmen sentin korkeuteen.
2. Pane keksipohja hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.
3. Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Viipaloi banaanit ja asettele ne kauniisti kastikkeen päälle.
4. Vaahdota kerma ja levitä se ilmavasti banaaniviipaleiden päälle. Koska Banoffee pie on todella makea, vaahtoa ei tarvitse makeuttaa.
5. Suikaloi pekaanipähkinät ja koristele torttu pähkinäsuikaleilla. Banoffeen koristeluun kuuluu perinteisesti kaakao- tai pikakahvijauhe. Sihtaa jauhetta kakun pintaan vasta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Koristele Banoffee pie oman maun mukaan sopivalla yhdistelmällä. Toffeisen banaanipiirakan koristeeksi sopivat pähkinöiden sijaan myös esimerkiksi raastettu tumma suklaa, tummasta suklaasta tehdyt makeiset, banaani-viipaleet tai kahvipapumakeiset. Kerman voi myös pursottaa söpöiksi palleroiksi piirakan päälle.
Katso videolta miten bannoffee pie valmistetaan!
Lue myös Anna.fi: Näin leivot banaani-kookospiiraan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banoffee Pie eli toffeinen banaanipiirakka