Basilika-jalapeno-mansikkahillo

Basilika-jalapeno-mansikkahillo 

60+
min
8 annosta
yli 60 min
Mansikkahillo on maustettu jalapenolla ja basilikalla. Hillo sopii grilliruokien lisukkeeksi.

Ainekset

2 kg (noin 4 l) mansikoita
1 rkl sitruunamehua
1 kg hillosokeria

mausteet

1-3 jalapenoa
3/4 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Pese mansikat ja poista niistä kan­nat. Soseuta 1 1⁄2 kg mansikoita teho­sekoittimessa tai sauvasekoittimella ja jätä sivuun noin 1⁄2 kg mansikoi­ta. Pilko loput mansikat ainoastaan karkeasti tai soseuta ne varovasti niin, että joukkoon jää myös isompia paloja.

2. Laita soseet kattilaan ja lisää sitruunamehu. Kuumenna, kunnes muo­dostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeria vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä noin 30 minuuttia ja kuori pinnalle mahdol­lisesti muodostunut vaahto. Jaa hillo kahteen osaan.

3. Lisää hillon toiseen osaan hie­nonnettu jalapeno siten, että lisäät yhden jalapenon kerrallaan. Tar­kista maku. Jos haluat tulisempaa, lisää vielä muutama jalapeno. Lisää toiseen hillonpuolikkaaseen hienonnettu basilika. Muista pestä lehdet huolella ja tarkista, että joukossa ei ole huonoja lehtiä.

4. Annostele pestyihin, kuumennet­ tuihin purkkeihin. Sulje huolellises­ti ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy
ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/17.

Mansikkahillo on herkkua:

limetti-mansikkahillo

Limetti-mansikkahillo

aromikas mansikkahillo

Aromikas mansikkahillo

helppo mansikkahillo

Helppo mansikkahillo

Ruoka.fi: Rosépippurinen suklaa-mansikkahillo

10.08.2017
Kaisa Nieminen
Jorma Marstio/Otavamedia