Mansikkahillo on maustettu jalapenolla ja basilikalla. Hillo sopii grilliruokien lisukkeeksi.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Ainekset
2 kg (noin 4 l)
mansikoita
1 rkl
sitruunamehua
1 kg
hillosokeria
mausteet
1-3
jalapenoa
¾ dl
tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Pese mansikat ja poista niistä kannat. Soseuta 1 1⁄2 kg mansikoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja jätä sivuun noin 1⁄2 kg mansikoita. Pilko loput mansikat ainoastaan karkeasti tai soseuta ne varovasti niin, että joukkoon jää myös isompia paloja.
2. Laita soseet kattilaan ja lisää sitruunamehu. Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeria vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä noin 30 minuuttia ja kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto. Jaa hillo kahteen osaan.
3. Lisää hillon toiseen osaan hienonnettu jalapeno siten, että lisäät yhden jalapenon kerrallaan. Tarkista maku. Jos haluat tulisempaa, lisää vielä muutama jalapeno. Lisää toiseen hillonpuolikkaaseen hienonnettu basilika. Muista pestä lehdet huolella ja tarkista, että joukossa ei ole huonoja lehtiä.
4. Annostele pestyihin, kuumennet tuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy
ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Basilika-jalapeno-mansikkahillo