Basilika-mansikkanektari
Basilika-mansikkanektari on kesäisen raikas juoma, joka sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai vedellä laimennettuna.
- Maidoton
Ainekset
Basilika-mansikkanektari
- 1 kg mansikoita
- 3 dl vettä
- 2 limettiä
- 100-150 g sokeria/nektarilitra
- 1 ruukku basilikaa
Valmistusohje
Basilika-mansikkanektari tehdään näin:
1. Laita puhdistetut marjat ja vesi kattilaan. Halkaise limetit ja purista niistä mehut kattilaan. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi, lähes kiehuvaksi, mutta älä keitä.
2. Soseuta seos. Mittaa nektarin määrä ja kaada puhtaaseen kattilaan ja lisää joukkoon tarvittava määrä sokeria (100-150 g/nektarilitra) ja hienonnettu basilika. Kuumenna uudelleen höyryävän kuumaksi.
3. Tölkitä basilika-mansikkanektari puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin. Jäähdytä ja säilytä juoma viileässä.
Vinkki! Nektarin voi myös pakastaa. Jos pakastat nektarin, sitä ei tarvitse kuumentaa enää sokerin lisäämisen jälkeen.
Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Näin tehdään raparperi-marjamehu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Basilika-mansikkanektari