Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Basilika-mansikkanektari

Basilika-mansikkanektari on kesäisen raikas juoma, joka sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai vedellä laimennettuna.

Ainekset

Basilika-mansikkanektari

  • 1 kg mansikoita
  • 3 dl vettä
  • 2 limettiä
  • 100-150 g sokeria/nektarilitra
  • 1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

Basilika-mansikkanektari tehdään näin:

1. Laita puhdistetut marjat ja vesi kattilaan. Halkaise limetit ja purista niistä mehut kattilaan. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi, lähes kiehuvaksi, mutta älä keitä.

2. Soseuta seos. Mittaa nektarin määrä ja kaada puhtaaseen kattilaan ja lisää joukkoon tarvittava määrä sokeria (100-150 g/nektarilitra) ja hienonnettu basilika. Kuumenna uudelleen höyryävän kuumaksi.

3. Tölkitä basilika-mansikkanektari puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin. Jäähdytä ja säilytä juoma viileässä.

Vinkki! Nektarin voi myös pakastaa. Jos pakastat nektarin, sitä ei tarvitse kuumentaa enää sokerin lisäämisen jälkeen.

Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Näin tehdään raparperi-marjamehu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Basilika-mansikkanektari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.