Reseptit
yli 60 min
9

Basilikalla säväytetty mansikkatorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

reilu 3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
125 g voita
1.3 dl sokeria
3 keltuaista
1 vaniljatangon siemenet
tai 0,5 tl kardemummaa

täyte:

noin 1 l mansikoita
4 rkl tomusokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 dl kuohukermaa
limetin raastettu kuori
sitruunan raastettu kuori
4 rkl maustamatonta jogurttia
6-7 isoa basilikanlehteä

koristeluun:

pieniä basilikanlehtiä
tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin. Lisää keltuaiset ja halkaistusta vaniljatangosta veitsellä raaputetut siemenet tai kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muovaile taikina käsin palloksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi viilentymään.

2. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperin päällä levyksi. Kumoa taikinalevy leivinpaperin avulla voidellun piirakkavuoan päälle. Poista leivinpaperi ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.

3. Aseta pala leivinpaperia piirakkavuokaan taikinan päälle. Kaada riisinjyviä vuokaan leivinpaperille. Jyvät estävät pohjaa kohoamasta liikaa ja pitävät taikinareunat paikallaan. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia, poista paperi ja riisit, jatka paistamista vielä 10 minuuttia, kunnes pohja saa aavistuksen väriä. Jäähdytä torttupohja.

4. Perkaa mansikat ja laita kulhoon. Ripottele mansikoille tomusokeri ja balsamiviinietikka. Anna marinoitua ainakin puoli tuntia.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta jogurtilla ja sitruksen kuorilla sekä hienon hienoksi silputuilla basilikanlehdillä.

6. Täytä jäähtynyt torttupohja kermavaahto seoksella. Valuta mansikat ja asettele kauniisti tortun pintaan. Koristele pienillä basilikanlehdillä ja tomusokerilla.

Avainsanat

Ruokavalio:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Basilikalla säväytetty mansikkatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X